Super 3 - Louwman Exclusive (2024)

Super 3 - Louwman Exclusive (1)

Adventure awaits...

Mechanische puurheid

Vorm en functie

Nieuwe ontwerptaal

Super 3 - Louwman Exclusive (2)

The beginning

Voel de elementen en ga op in de omgeving door een mechanische verbinding met jouw auto. De beelden, de geluiden, de geuren, de trillingen… Bij elke rit worden jouw zintuigen versterkt. Je wordt haast gedwongen om aanwezig en geconcentreerd te blijven. Dit is het échte autorijden. Dit is de Super 3.

Download wallpaper

Super 3 - Louwman Exclusive (3)

Super 3 - Louwman Exclusive (4)

Super 3 - Louwman Exclusive (5)

Super 3 - Louwman Exclusive (6)

Super 3 - Louwman Exclusive (7)

Super 3 - Louwman Exclusive (8)

Super 3 - Louwman Exclusive (9)

Super 3 - Louwman Exclusive (10)

Super 3 - Louwman Exclusive (11)

Super 3 - Louwman Exclusive (12)

/

Super 3 - Louwman Exclusive (13)

Super 3 - Louwman Exclusive (14)

Super 3 - Louwman Exclusive (15)

Super 3 - Louwman Exclusive (16)

Super 3 - Louwman Exclusive (17)

Engine

The beating heart

of the Super 3

Bijna een eeuw na de introductie van de F-Type driewieler is Ford opnieuw gekozen om de motor te leveren. Het gaat hierbij om de innovatieve 1,5-liter atmosferische driecilinder benzinemotor. De motor is gekoppeld aan een vijftraps Mazda-versnellingsbak, zoals te vinden in de MX-5 en gebruikt in de uit productie gaande Morgan 3 Wheeler. In tegenstelling tot het vorige model is er echter geen ‘compensator‘ nodig in de aandrijflijn, waardoor de complexiteit en het gewicht worden geminimaliseerd. De bevel box (bevel box is haakse overbrengingen achter de zitting waar de cardanas overgaat in riemaandrijving) is opnieuw ontworpen met behulp van een aangepast tandprofiel en wordt aangedreven door een met koolstofvezel versterkte aandrijfriem.

Tell me more

0 - 100 km/u

7 seconden

Power

122 pk

Motor

Dragon Inline 3

Performance

to surprise

Het fundament van de Morgan Super 3 is een gelijmd aluminium Superformed monocoque platform. Morgan’s expertise met gelijmde aluminium bodemplaten gaat meer dan twee decennia terug, met de start van de Aero 8-productie, en werd verder uitgebreid met het CX-Generation-platform dat sinds 2020 wordt gebruikt voor de Plus Four en sinds 2019 in de Plus Six. Het platform van Super 3 evolueert die technologie nog verder.
Voor het eerst in de geschiedenis van Morgan is het platform een echte monocoque. Dit zorgt niet alleen voor een lichter en stijver chassis, maar biedt ook bouwvoordelen en geeft meer interieurruimte voor de inzittenden. Zijn stijfheid komt niet alleen de dynamiek van de auto ten goede, maar verhoogt ook de veiligheid, waarbij de Super 3 voldoet aan dezelfde veeleisende M1- en Reg. 12-frontale botsingsnormen zoals Morgan’s Plus Four en Plus Six

Lengte

3581 cm

Breedte

1840 cm

Hoogte

1132 cm

Super 3 - Louwman Exclusive (18)

Engineered

to perfection

Bij elke auto zijn details net zo belangrijk als het geheel. Van een gloednieuw interieur tot de mogelijkheid om bagage nu ook aan de zijkant te plaatsen, de Morgan Super 3 is tot in detail geweldig. Of ze nu al op de auto zitten, of dat je er later voor kiest.

Super 3 - Louwman Exclusive (19)

Gietstukken

Gietstukken

Gietstukken uit structureel aluminium verbinden de monocoque, de motor en de voorwielophanging, terwijl ze ook de lucht naar de radiatoren leiden. De eerlijkheid van het materiaal wordt benadrukt in de ruwe, gegoten afwerking van deze oppervlakken, die verkrijgbaar zijn in zilver of zwart.

Super 3 - Louwman Exclusive (20)

Rails

Rails

De accessoirerails kunnen op bepaalde punten rond de Super 3 worden bevestigd, waardoor een schat aan mogelijkheden wordt geboden. De rails zijn ontworpen voor de veilige bevestiging van tassen, bagagerekken, telefoonhouders, bekerhouders en camera’s aan het interieur of exterieur van het voertuig. Het geavanceerde vergrendelingsmechanisme van de rails zorgt ervoor dat de accessoires eenvoudig kunnen worden gemonteerd en verwijderd.

Super 3 - Louwman Exclusive (21)

Interieur

Interieur

De ruime cabine biedt een reeks zeer slijtvaste, hydrofobe technische stoffen en lederopties, gekozen om een zeer bruikbaar interieur te creëren dat zich als het ware om de inzittenden heen wikkelt.

Super 3 - Louwman Exclusive (22)

Wielen

Wielen

De 20-inch wielen van de Super 3, verkrijgbaar in zilver of zwart, zijn ontworpen door Morgan om het gevoel tijdens het rijden te maximaliseren en de rijeigenschappen, het rijgedrag en de stabiliteit te optimaliseren. Een nieuwe band – bekend als de Speedmaster MKIII – is speciaal voor Morgan ontwikkeld in samenwerking met Avon.

Super 3 - Louwman Exclusive (23)

Achterkant

Achterkant

Een gebeeldhouwd exo-skelet bagagerek kan worden gespecificeerd in zwart of zilver. Het rek wordt op de achterkuip gemonteerd en opent en sluit samen met de achterklep. Wanneer het rek is neergelaten, wordt het met twee bevestigingen aan de rolbeugels bevestigd en is het voorzien van gaten en sleuven voor de plaatsing van bagagenetten.

Super 3 - Louwman Exclusive (24)

Sideblades

Sideblades

Twee rechthoekige ‘diffusorplaten’ – bekend als ‘sideblades’ – bepalen het zijprofiel van de Super 3 en versterken de ‘form meets function’-benadering van het ontwerp. De sideblades zorgen voor de koeling van de motor en bieden een platform voor tassen, bagagerekken en voertuigkleuren.

Super 3 - Louwman Exclusive (25)

Paneel

Paneel

De draaiknoppen, schakelaars en geïntegreerde USB-aansluitingen van de Super 3 zijn IP64 (Ingress Protection) en dus stof- en waterdicht tegen spatten uit alle richtingen. Het instrumentenpaneel en de schakelaars zijn van metaal, en de knop voor het starten van de motor is te vergelijken met de raketontgrendeling van een militair gevechtsvliegtuig.

Super 3 - Louwman Exclusive (26)

Bagage

Bagage

Klaar voor avontuur! De soft en hard shell tassen en exo sideblades van Morgan x Malle London hard shell fietstassen en exo zijdragers zijn gemakkelijk en veilig te monteren op accessoire rails bevestigd aan de zijbladen.

Super 3 - Louwman Exclusive (27)

Interior

Reimagined

Interior

De ruime cabine biedt een reeks zeer slijtvaste, hydrofobe technische stoffen en lederopties, gekozen om een zeer bruikbaar interieur te creëren dat zich als het ware om de inzittenden heen wikkelt.

Enhance your

driving experience

De draaiknoppen, schakelaars en geïntegreerde USB-aansluitingen van de Super 3 zijn IP64 (Ingress Protection) en dus stof- en waterdicht tegen spatten uit alle richtingen.

Tell me more

Super 3 - Louwman Exclusive (28) Super 3 - Louwman Exclusive (29)

What to expect when choosing Morgan?

Bij Louwman Exclusive verkopen we niet alleen de mooiste Morgans… We zorgen er ook voor dat ze tip-top in orde onze werkplaats verlaten. Als dé Morgan-dealer van Nederland volgen onze professionals alleen de officiële trainingen van het merk en werken ze uitsluitend met originele onderdelen uit de fabriek. Zo zorgen we ervoor dat je veilig kunt genieten van jouw Morgan.

Super 3 - Louwman Exclusive (30) Super 3 - Louwman Exclusive (31)

Onderhoud door gecertificeerde technicians

Trainingen en kennis vanuit de fabriek

Member van onze INVITED Community

Profiteer van mooie cadeaus

Uitnodigingen voor de mooiste evenementen

Wees als klant als eerste op de hoogte

Special care by our specialists

Onze professionals staan klaar om je te woord te staan. Of het nu gaat om het maken van een proefrit of het beantwoorden van jouw vragen.

Super 3 - Louwman Exclusive (32)

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl

Welcome to Louwman Exclusive

Bekijk voorraad Terug naar overzicht Terug naar home Lees het nieuws

Wij geloven in persoonlijk contact

Wij willen graag dat iedereen de aandacht, begeleiding en beleving krijgt die hij/zij verdient. Daarom ben je te allen tijde van harte welkom in onze showroom en onze werkplaats. Om de hoge kwaliteit service te kunnen waarborgen, is recreatief bezoek beperkt mogelijk.

Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om een afspraak te maken.

You’re invited!

Neem contact op

Videobellen

"*" geeft vereiste velden aan

Super 3 - Louwman Exclusive (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5799

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.